Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون حساب ارزی ۶ بانک مسدود شد، ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، شرکتی که حقوق کارمندانش را ۱۰ درصد افزایش داد، فراخوان بازگشت نزدیک به ۲۰ هزار خودرو در آمریکا، رکورد ذخایر ارزی روسیه شکسته شد و جهش قیمت نفت در سایه بحران اروپای شرقی را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشاد مومنی: مکررا نرخ ارز را با جهش افزایش می‌دهند بعد ابراز ناراحتی می‌کنند

فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در سه دهه گذشته مکررا نرخ ارز را با جهش افزایش می‌دهند بعد ابراز ناراحتی می‌کنند از اینکه چرا مردم در فشار قرار گرفته‌اند. به بانک‌های خصوصی امتیازات و رانت‌های غیرمتعارف می‌دهند بعد وقتی همین بانک‌ها به تب سوداگری در دلار، مسکن و... دامن می‌زنند، مسوولان اظهار شگفتی می‌کنند! وقتی شما اجازه می‌دهید که بانک خصوصی نرخ بهره بیشتری تعیین می‌کند آن هم برخلاف آنچه که در دنیا از سوی بخش خصوصی صورت می‌گیرد، چگونه ابراز تعجب می‌کنند؟ عین این مساله در بازار بورس هم اتفاق افتاد و شما دیدید چگونه مردم فریب سوداگران را خوردند و الان که مردم از میدان به در شدند، تحت عنوان حمایت از بازار سرمایه در بودجه ردیف می‌گذارند که به یک گروه اندکی امتیازات غیر عادی داده شود. 

حساب ارزی 6 بانک مسدود شد

طبق اعلام صندوق توسعه ملی در سال 1399 حساب‌های ارزی 6 بانک بابت بدهی از محل قراردادهای عاملیت ارزی به نفع صندوق مسدود شد، ضمنا مجموع وصولی‌های صندوق از محل مانده مطالبات قراردادهای عاملیت ارزی در دوره گزارش دهی، مبلغ 1,228 میلیون دلار بوده که مبلغ 990 میلیون دلار آن در سال 1399 وصول شده است.

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۰ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۷۱۴ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۰.۵ درصد معادل ۵۴ هزار و ۹۵۲ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۲۲۸ تومان رسیده است. /نبض بورس   نوسان مثبت شاخص کل بورس در معاملات امروز در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۳۸ واحدی، به یک میلیون و ۲۸۴ هزار و ۱۲۱ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز بازار سهام، نماگر کل بورس با رشد بیش از 3 هزار واحدی همراه شده است.   شرکتی که حقوق کارمندانش را 10 درصد افزایش داد

رویترز: اپل اعلام کرد که حقوق بسیاری از کارمندان فروشگاه‌های خرده فروشی این شرکت در ایالات متحده را در ماه جاری افزایش داده است. در این گزارش آمده است که افزایش حقوق کارمندان این شرکت از ۲ تا ۱۰ درصد و بسته به موقعیت فرد و میزان فروش فروشگاه متغیر است و به کارکنان فروش، از جمله کارکنان فنی و برخی از کارکنان ارشد ساعتی افزایش قابل توجهی درآمد تعلق می‌گیرد. البته این گزارش افزوده است که افزایش حقوق برای همه کارکنان اعمال نمی‌شود. اپل در حال گسترش فعالیت‌های خرده‌فروشی خود در آمریکاست و معتقد است می‌تواند فروش خود و میزان فروشگاه‌های خود در سراسر آمریکا را به بیش از شیوع ویروس کرونا در این کشور برساند و آنها را توسعه دهد. طبق گزارش‌ها موثق در سال گذشته و پیش از شروع فصل شلوغ تعطیلات در این کشور، اپل پاداش‌های بالغ بر ۱۰۰۰ دلار به کارکنان فروشگاه پرداخت کرده است. دستمزد مدیر اجرایی اپل، تیم کوک در سال ۲۰۲۱ به لطف افزایش سود سهام این شرکت، نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار یا حدود ۱۴۴۷ برابر بیشتر از یک کارمند متوسط است.

عیدی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی دولت به کارکنان و بازنشستگان بر اساس مصوبه جلسه عصر دیروز هیأت وزیران که به ریاست محمد مخبر معاون اول رییس‌جمهور برگزار شد، به دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی ایران اجازه داده شد به کارمندان خود (اعم از رسمی، ثابت، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و موقت) و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و قضات که بطور تمام وقت اشتغال به کار دارند (به استثنای کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار)، مبلغ ثابت ۱۶ میلیون ریال به نسبت مدت خدمت تمام وقت در سال ۱۴۰۰ به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) در بهمن ماه سال جاری از محل بودجه مصوب دستگاه های اجرایی پرداخت کنند. پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) به کارکنان خرید خدمت، قراردادی و موقت به نسبت خدمات تمام وقت آنان در سال ۱۴۰۰ بوده و در هر حال میزان عیدی این گونه افراد از ۵۰ درصد رقم مذکور کمتر نخواهد بود.علاوه ب ر این، میزان پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) بازنشستگان، مستمری بگیران، حقوق وظیفه از کارافتادگی، حقوق وظیفه وراث مستخدمین متوفای مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق‌های بازنشستگی و نیز شهدا و جانبازان از کار افتاده کلی نیز به مبلغ ثابت ۱۶ میلیون ریال حسب مورد از محل بودجه مصوب صندوق بازنشستگی یا دستگاه اجرایی ذیربط قابل پرداخت است. /جزئیات بیشتر   فراخوان بازگشت نزدیک به ۲۰ هزار خودرو در آمریکا

 به نقل از راشاتودی: شرکت استلانتیس روز شنبه هفته جاری اعلام کرد که این شرکت به دلیل وقوع ۱۲ مورد آتش سوزی در انبار خودروهای پارک شده این شرکت فراخوان بازگشت ۱۹۸۰۸ مینی ون هیبریدی را صادر کرده است. این شرکت که به عنوان مادر شرکت کرایسلر در سطح جهان شناخته می‌شود بیشتر سفارشات خود را از سال ۲۰۱۷ به این سو از مردم آمریکا دریافت کرده است به همین دلیل از مالکان خودروهای هیبریدی کرایسلر پاسیفیکا مدل ۲۰۱۷-۲۰۱۸ خواسته خودروهای خود را برگرداند. اکثر خودروها فراخوان شده متعلق به ایالات متحده است، در حالی که حدود ۲۰۰۰ خودرو از کانادا و ۷۵۰ خودرو دیگر از کشورهای خارج از آمریکای شمالی نیز در آن دیده می‌شوند. این شرکت از مالکان خواسته است تا شارژ مجدد این خودروها را متوقف کنند و آنها را دور از ساختمان‌ها و سایر وسایل نقلیه پارک کنند. این خودروساز اعلام کرده که در حال کار روی موتور احتراق داخلی خودروهای خود است تا علت آتش سوزی خودروها را دریابد.

به گفته شرکت استلانتیس تمام آتش‌سوزی‌های ثبت‌شده زمانی رخ داد که خودروها پارک و خاموش بودند، در حالی که ۸ مورد از ۱۲ مورد خودرو در آن زمان در حال شارژ بودند با این حال علت آتش سوزی‌ها همچنان در دست بررسی است. این اولین بار نیست که خودروسازان خودروهای خود را به دلیل خطر آتش‌سوزی فراخوان می‌کنند. در اوایل ماه جاری، شرکت‌های کره‌ای هیوندای و کیا پس از ۱۱ مورد گزارش آتش‌سوزی، دستور فراخوانی حدود ۴۸۵ هزار خودرو در ایالات متحده را صادر کردند. سال گذشته، جنرال موتورز مجبور شد تولید خودروی برقی شورولت بولت خود را متوقف کند و بیش از ۱۴۰ هزار خودرو را برای جایگزینی ماژول‌های باتری، همچنین پس از گزارش‌هایی درباره آتش‌سوزی، فراخواند.

تصویب افتتاح حساب غیرحضوری در بانک‌ها صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی گفت: امروز دستورالعمل مهمی به تصویب شورای عالی مبارزه با پولشویی رسید؛ اهمیت این دستورالعمل از آنجاست که امکان ارائه خدمات پایه بانکی به صورت غیرحضوری را به مردم فراهم می‌کند. وی افزود: باتوجه به شرایط کرونا و ازآنجایی که درصددیم دسترسی مردم به نظام بانکی تسهیل شود در جلسه شرایطی تصویب شد که مردم بتوانند از خدمات پایه بانکی به صورت کاملاً غیرحضوری بهره‌مند شوند.   رئیس شورای پول و اعتبار در توضیح این دستورالعمل عنوان کرد: براین اساس روش‌های احراز هویت به شکل غیرحضوری خواهد بود و افراد برای افتتاح حساب و دریافت خدمات از شبکه بانکی و موسسات مالی و اعتباری می‌توانند بدون مراجعه فیزیکی به شبکه بانکی  کشور به صورت غیرحضوری از این خدمات بهره‌مند شوند. روش‌های انجام کار در این دستورالعمل به گونه‌ای در نظر گرفته شده است که هم احراز هویت غیرحضوری به صورت کامل و بدون خلل انجام شود و در عین حال افراد بتوانند با روش‌هایی که در دستورالعمل دیده شد و به واسطه آن احراز هویت برای بانک محرز می‌شود، خدمات را از بانک دریافت کنند. رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید بر اینکه کمافی‌السابق خدمات حضوری نیز به مشتریان توسط شبکه بانکی ارائه می‌شود؛ تصریح کرد: از این پس در کنار ارائه خدمات به صورت حضوری به روال سابق توسط بانکها، اگر شخصی تمایل نداشت که به شعبه بانک مراجعه کند می تواند از خدمات بانکی به صورت غیرحضوری بهره مند شود. رکورد ذخایر ارزی روسیه شکسته شد

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی روسیه، دارایی طلا و ارز روسیه تا ۴ فوریه به ۶۳۴.۹ میلیارد دلار رسیده است. بانک مرکزی با اشاره به اینکه افزایش ۰.۱ درصدی دارایی‌های روسیه ناشی از تجدید ارزیابی مثبت بازار بوده است، اعلام کرد: ذخایر ارزی و مالی روسیه ۸۰۰ میلیون دلار نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است. این در حالی بود که در ماه گذشته نیز میزان دارایی‌های روسیه به رکورد تاریخی ۶۳۹.۶ میلیارد دلار رسیده بود. ذخایر بین‌المللی روسیه که توسط بانک روسیه و دولت این کشور نگهداری می‌شود، شامل صندوق‌های ارزی، حق برداشت ویژه در صندوق بین‌المللی پول (IMF) و طلاست به طوری که در سال ۲۰۲۱، ذخایر ارزی کشور تقریباً ۶ درصد افزایش یافت. بانک مرکزی هدف ۵۰۰ میلیارد دلاری برای ذخایر بین المللی در نظر گرفته است با این حال در گذشته روسیه برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ با دارایی ۵۹۸ میلیارد دلاری از این میزان عبور کرده است. در سال‌های ذخایر و دارایی‌های روسیه در بازه‌های زمانی مختلف کاهش یافت به طوری که در سال ۲۰۱۵ حدود ۳۵۶ میلیارد دلار از ذخایر این کشور پس از بحران قیمت نفت در سراسر جهان کم شد.

جهش قیمت نفت در سایه بحران اروپای شرقی

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به تهاجم روسیه به اوکراین و تحریم‌های آمریکایی و اروپایی که صادرات تولیدکننده بزرگ انرژی را مختل خواهد کرد، به رکورد بالای جدیدی در بیش از هفت سال اخیر صعود کرد. بهای معاملات نفت برنت در زمان گشایش معاملات تا مرز ۹۶ دلار و ۱۶ سنت پیش رفت و آخرین بار با یک دلار و ۱۲ سنت معادل ۱.۲ درصد افزایش، ۹۵ دلار و ۵۶ سنت در هر بشکه بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۲۸ سنت معادل ۱.۴ درصد افزایش یافت و به ۹۴ دلار و ۳۸ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا تا مرز ۹۴ دلار و ۳۸ سنت هم پیشروی کرده بود که بالاترین قیمت از سپتامبر سال ۲۰۱۴ است.

اظهارات دولت آمریکا درباره قریب الوقوع بودن حمله روسیه به اوکراین، بازارهای مالی جهانی را ملتهب کرده است. آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد روسیه ممکن است هر زمانی به اوکراین حمله کند و بهانه غیرمنتظره ای برای این حمله دست و پا کند.

اساسنامه صندوق ملی مسکن به تصویب رسید

دولت در اجرای تکلیف قانونی مقرر در تبصره (۲) ماده (۳) قانون جهش تولید مسکن با هدف حل معضل مسکن، «اساسنامه صندوق ملی مسکن» را به تصویب رساند. بر این اساس و به منظور ایجاد هم‌افزایی، تقویت توان حمایتی و تخصیص بهینه منابع مالی بخش مسکن، صندوق ملی مسکن با دارا بودن شخصیت حقوقی مستقل، استقلال اداری و مالی و وابسته به وزارت راه و شهرسازی تشکیل و به موجب مفاد اساسنامه یاد شده و قوانین و مقررات حاکم بر شرکت‌های دولتی اداره می‌شود. اساسنامه صندوق ملی مسکن در چهارچوب اصل (۸۵) قانون اساسی و مشتمل بر اهداف، کارکردها و وظایف صندوق، منابع و مصارف صندوق، وظایف هیأت امناء، هیأت عامل و سایر موارد به تصویب رسیده است.

انتقاد سعید محمد از کوچ سرمایه‌گذاران مناطق آزاد به امارات و ترکیه سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد با تاکید بر اینکه اخذ مالیات از فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران مناطق آزاد باعث مهاجرت سرمایه از کشور می‌شود، گفت: رقم فرار سرمایه از کشورمان به ترکیه در چند سال گذشته بسیار چشمگیر بوده و شاهد فرار سرمایه به سمت امارات هم هستیم این درحالی است که باید با مشوق‌های جذاب نه تنها سرمایه داخلی را در کشور حفظ کنیم بلکه به دنبال  جذب سرمایه گذار خارجی به مناطق آزاد باشیم. /ایلنا    

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین چهلمین جشنواره فیلم فجر پیمانه اقتصادی دلار بورس مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین چهلمین جشنواره فیلم فجر صندوق ملی مسکن میلیارد دلار میلیون دلار درصد افزایش قیمت نفت دهند بعد مناطق آزاد سهام عدالت هزار خودرو ذخایر ارزی بانک مرکزی آتش سوزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۹۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!

آفتاب‌‌نیوز :

۲۰ سال پس از تصویب واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، بلاخره این دو نهاد ورزشی رسماً با حضور وزرای ورزش و اقتصاد به هلدینگ خلیج فارس و یک کنسرسیوم بانکی واگذار شدند.

بازیان سرپرست سازمان خصوصی‌سازی،  این واگذاری را «وزیدن هوای تازه در مدیریت این دو باشگاه» توصیف کرد. خبرگزاری دولتی ایرنا نیز این واگذاری را به عنوان «عاقبت به خیر» شدن استقلال و پرسپولیس تفسیر نمود. در مراسم واگذاری، روسای سازمان خصوصی‌سازی و مدیران این دو باشگاه همدیگر را در آغوش گرفتند! و فضای دراماتیک را رقم زدند. با این همه ارقام، داده‌ها و واقعیت‌های پشت پرده این شکل خصوصی‌سازی تا  بدین حد شورانگیز به نظر نمی‌رسد.

پر هزینه، زیان‌ده و بدون چشم انداز سوددهی

در قانون بودجه ۱۴۰۳ هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و هزینه سالانه پرسپولیس بیش از ۴۲۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. در همه بودجه‌های سالانه سهم باشگاه پرسپولیس همیشه چند برابر استقلال بوده. کارشناسان این مسئله را به تعداد بیشتر طرفداران پرسپولیس و هواداران استقلال اغلب این تقسیم نابرابر را به نگاه تبعیض‌آمیز مسئولان نسبت می‌دهند.

هرچند در جداول بودجه‌ای، پرسپولیس و استقلال جزء شرکت‌های سربه‌سر و با زیان جزئی طبقه‌بندی شده‌اند، اما بر اساس صورت‌های مالی زیان انباشته باشگاه استقلال حدود ۸۰۰ میلیارد تومان و زیان جمع شده پرسپولیس ۶۹۰ میلیارد تومان است.

هر دو باشگاه نیز در مجموع بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند که معلوم نیست قرار است چگونه پرداخت شود. حدود ۳ سال قبل ۱۰ درصد از سهام این دو شرکت زیان‌ده در فرابورس عرضه شد که برای استقلال ۳۵۸ میلیارد و پرسپولیس ۳۵۰ میلیارد تومان عائدی در بر داشت.

پیش از این گفته شد که باشگاه پرسپولیس قرار است به بانک ملت واگذار شود، این مسئله در یک اطلاعیه شفاف‌سازی از سوی بانک تایید نشد و در نهایت ۳۰ درصد از سهام پرسپولیس به بانک شهر و ۴۰ درصد نیز به بانک‌های ملت و تجارت واگذار شد. بانک‌های اقتصادنوین، رفاه و صادرات هم هر کدام ۵ درصد از سهام باشگاه را خریداری کردند.

۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال نیز به گروه سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی خلیج فارس فروخته شد. این سهام ۸۵ درصدی توسط سازمان خصوصی‌سازی قریب ۳۲۰۰ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شد که ۱۰ درصد آن به صورت نقدی و مابقی به شکل اقساط پرداخت خواهد شد. بانک‌ها نیز بخش عمده‌ای از سهام را به شکل قسطی خریداری کرده‌اند. با توجه به این مسئله که صداوسیما تا کنون حاضر به پرداخت حق پخش واقعی مسابقات نشده، معلوم نیست که هزینه‌های هنگفت آن‌ها قرار است چگونه تامین شود.

پول قرارداد بازیکنان از جیب کارگران، بازنشستگان، کولبران و سوختبران

مدیر سابق باشگاه استقلال کف هزینه‌های این دو نهاد را ۷۰۰ میلیارد تومان بر آورد کرده است. سایت دولت از فروش این دو شرکت به عنوان واگذاری به «بخش خصوصی» یاد کرد. با این همه ترکیب سهامداری خریداران مغایر این گفته به نظر می‌رسد.

۱۸.۰۵ درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس در اختیار گروه تابان فردا قرار دارد که از شرکت‌های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی نفت محسوب می‌شود. بر این اساس بازنشستگان صنعت نفت باید بخشی از هزینه‌های باشگاه استقلال را تقبل کنند. سازمان تامین اجتماعی نیز از طریق شرکت‌های مانند شرکت تامین نفت و گاز پتروشیمی تامین بخشی از سهام هلدینگ را در اختیار دارد و بر این اساس بیش از ۴۰ میلیون کارگر و بیمه‌پرداز سازمان تامین اجتماعی هم باید در تامین قرارداد‌های میلیاردی بازیکنان استقلال سهمی تقبل نمایند.

بخش دیگر سهام گروه خلیج فارس هم در اختیار شرکت‌های سهامی عدالت استانی از جمله شرکت سهام عدالت سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی قرار دارد. با این پیش فرض، کولبران و سوختبران ساکن این دو استان در قالب طنزی تلخ باید اندکی از هزینه‌های باشگاه استقلال را پرداخت نمایند.

قابل تامل آنکه به دلیل نبود نقدینگی در گروه خلیج فارس، این مجموعه ماه‌ها در پرداخت حق سهام  عدالت تاخیر داشته است، با این همه بعید به نظر می‌رسد بازیکنان تیم استقلال به اندازه دارندگان سهام عدالت صبوری به خرج دهند.

سهام بانک رفاه نیز متعلق به تامین اجتماعی است و بیمه گذاران تامین اجتماعی باید هزینه‌های باشگاه پرسپولیس را هم پرداخت کنند. دیگر بانک‌های خریدار نیز هر چند بر روی کاغذ و از نظر وزیر اقتصاد «خصوصی» محسوب می‌شوند، اما بخش قابل توجهی از سهام آن‌ها در کنترل دولت قرار دارد.

یک خرید زوری؟

گروه هلدینگ خلیج فارس صادر کننده محصولات پتروشیمی است و اساساً برخلاف مثلاً یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی و چیپس و پفک، نیازی به تبلیغ داخلی و خرید باشگاه فوتبال ندارد. کارشناسان صنعت پتروشیمی و بانکی بر این باور هستند که نه هلدینگ و نه بانک‌ها علاقه‌ای به خرید این دو باشگاه نداشتند، اما به اجبار دولت به این خرید به اصطلاح زوری تن دادند.

با این همه این واگذاری لااقل برای طرفداران باشگاه استقلال خبر خوبی محسوب می‌شود، زیرا هلدینگ خلیج فارس مجموعه ثروتمندی است و هرساله مبلغ قابل توجهی برای مسئولیت‌های اجتماعی هزینه می‌کند، انتظار می‌رود بودجه این باشگاه در سال‌های آتی از باشگاه پرسپولیس پیشی بگیرد و یا لااقل با آن برابری نمایید. هرچند سهامداران این هلدینگ در شبکه‌های اجتماعی مراتب نارضایتی خود از این خرید نه چندان خوشایند را پنهان نکردند.

اخذ مجوز کی اف سی

یکی از دلائل اصلی واگذاری علاوه بر خلاص شدن دولت از پرداخت هزینه‌های این دو باشگاه فوتبال، صدور اعلامیه کی اف سی بود. کنفدراسیون فوتبال آسیا به این مطلب که هر دو باشگاه دارای یک مالک (دولت) هستند ایراد گرفته بود و استقلال و پرسپولیس تا ۵ اردیبهشت فرصت داشتند تا تکلیف سهامداری خود را مشخص نمایند. مصطفی زارعی رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در آئین واگذاری مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس ضمن تایید حل شدن این مشکل، اخذ مجوز نهایی از کی اف سی را تایید کرد.

بخش خصوصی اهلیت ندارد

یکی از مسئولین سابق سازمان خصوصی سازی که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با آفتاب‌نیوز گفت: همه باشگاه‌های اروپایی دارای مالک خصوصی هستند، در ایران هم بسیاری از شرکت‌های معتبر خصوصی مایل به خرید این دو باشگاه بودند، به ویژه که قرار بود ۹۰ درصد هزینه را هم به صورت اقساط پرداخت نمایند، با این همه هر بار که تلاش می‌کردیم تا این واگذاری انجام شود، برخی نهاد‌های ناظر با آن مخالفت می‌کردند، استدلال آن‌ها این بود که این دو باشگاه دارای طرفداران بسیاری در کشور هستند و پای مسائل امنیتی در میان است و خریداران بخش خصوصی «اهلیت ندارند». در جلسات کارشناسی اغلب از رفتار‌های برخی بازیکنان مانند وریا غفوری یاد می‌کردند و معتقد بودند که خریدار باید از مجموعه نظام باشد. طبعاً مدیران خریداران شبه دولت فعلی مستقیم و غیرمستقیم توسط حاکمیت منصوب می‌شوند و دولت از این بابت دغدغه‌ای ندارد.

دیگر خبرها

  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • هفت زندانی جرائم غیرعمد استان هرمزگان با مشارکت کارکنان و مشتریان خیر بانک مسکن آزاد شدند
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه