Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:58:44 GMT

سعید محمد: قاچاق کالا در مناطق آزاد صحت ندارد

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۶۰۴۰

سعید محمد: قاچاق کالا در مناطق آزاد صحت ندارد

به گزارش ایرنا، دکتر سعید محمد روز جمعه در نشست صمیمی با فعالان اقتصادی منطقه آزاد قشم افزود: آمار ورود کالا به مناطق آزاد از ابتدای امسال تنها یک میلیارد دلار است که عمده این واردات به بخش مواد اولیه و تجهیزات تولید اختصاص دارد.
وی ادامه داد: توجیه این امر برای ذینفعان، مسوولان، مردم و افکار عمومی وظیفه خبرنگاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر شعار امسال گفت: علت نامگذاری امسال به رفع موانع تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها توسط رهبر معظم انقلاب  نشان از اهمیت نقش تولبد در خودکفایی کشور دارد و با دلسردی تولید کنندگان در کشور و مناطق آزاد مواجه هستیم.
وی اظهارداشت: در چند سال اخیر برخورد غلطی که با تولید کنندگان در مناطق آزاد شده باعث دلسردی سرمایه‌گذاران فعلی و فرار سرمایه‌گذاران جدید به کشورهای همسایه شده است.
محمد بیشترین دغدغه فعالان اقتصادی را مالیات عنوان کرد و ادامه داد: معتقد هستیم مشوق‌های معافیت مالیاتی و گمرکی باید اعمال شود و پیگیر اصلاح این ۲ مشوق و بازگشت آن به شرایط قبل هستیم.
وی بیان کرد:  همچنین در این راستا با حذف مالیات بر عایدی سرمایه، به دنبال حذف بند مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد هستیم.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه کشور تاکید کرد: اگر این مشکلات حل نشود کوچ سرمایه و سرمایه‌گذار ایجاد می‌شود و با ثبات در قانون اداره مناطق آزاد و حذف مالیات در ۲۰ سال نخست فعالیت شاهد رونق تولید و افزایش سرمایه‌گذاری خواهیم بود.
وی با انتقاد از ابلاغ قانون ۱۳ دیماه ۱۴۰۰ مبنی بر  دریافت مجدد مالیات ارزش افزوده افزود: ابلاغ این قانون فشار  مضاعفی بر تولید کنندگان در مناطق آزاد ایجاد کرده است.
محمد ادامه داد: در مناطق آزاد ارس، چابهار و اروند با مصوبه شورای تامین امنیت، اجرای این قانون متوقف شد که البته این تصمیم کوتاه مدت است و باید این امر در بلند مدت برای همیشه حل شود تا ثبات برای سرمایه‌گذاران مهیا شود.
وی با تاکید بر دستور رییس جمهور در خصوص اجرای ماده ۶۵ تصریح کرد: تبدیل کل جزیره قشم به منطقه آزاد، مشکل دوگانگی مدیریتی و اختلافات دولت و منطقه آزاد قشم را حل می‌کند.


ظرفیت جذب توریست درمانی، علمی و ورزشی در قشم ایجاد شود

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: با جاذبه‌های طبیعی که در قشم وجود دارد باید شرایط جذب توریست درمانی، علمی و ورزشی نیز ظرفیت سازی شود.
وی افزود: با برگزاری رویدادهای فرهنگی، ورزشی و علمی در سطع ملی و بین‌المللی باید اقتصاد در حوزه گردشگری را رونق بخشید.
محمد ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و تعامل برای استفاده از جزایر ایرانی در رویداد ورزشی قطر را موقعیتی خاص خواند و تصریح کرد: هم‌اینک سه فروند کشتی گردشگری برای جزیره قشم خریداری شده تا در بین مناطق آزاد داخلی و کشورهای حوزه خلیج فارس تردد کنند.
وی بانکرینگ را نیز فرصتی ارزشمند خواند و تاکید کرد: با ایجاد ظرفیت گردشگری و خدمات رفاهی و ایرلاین در منطقه سلخ می‌توان حوزه گردشگری بانگرینگ را رونق داد.

صدا و سیمای مناطق آزاد راه‌اندازی می‌شود

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با تاکید دوباره بر اطلاع رسانی صحیح اخبار مناطق آزاد گفت: با هماهنگی انجام شده با صدا و سیما کشور و توسعه شبکه کیش، صدا و سیما مناطق آزاد راه‌اندازی می‌شود.
وی از توقف واگذاری کیش ایرلاین خبرداد و افزود: اختصاص یک ایرلاین به مناطق آزاد امری ضروری است و بر رونق و توسعه همه جانبه آن اثری مستقیم دارد.
محمد در ادامه بر سایر امکانات و شرایط مناطق آزاد تاکید و تصریح کرد: ارائه تسهیلات بانکی در ماده ۱۸ به فعالان اقتصادی، ارائه تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی وزارت نفت، اختصاص ۵۰۰ میلیون تسهیلات با ثبت سفارش در بانک شهر، اختصاص ۲ هزار و ۳۰۰ خودرو، ساخت پل خلیج فارس با تهاتر نفتی، خریداری آب شیرین و توزیع عدالت‌مند در روستاهای قشم، احداث بانک مخصوص مناطق آزاد، راه اندازی شرکت تامین سرمایه و بورس بین‌الملل از سایر برنامه‌های پیش روی دبیرخانه مناطق آزاد کشور  است.

سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم نیز گفت: علاوه‌بر تحریم‌های ظالمانه که بر اقتصاد و سرمایه‌گذاران اثر دارد، فشارها و تحریم‌های داخلی نیز مدیریت متمرکز می‌شوند.
افشار فتح‌الهی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز بر پروژه نفوذ تاکید فرمودند و این امر جز خود تحریمی‌ها و فشارهای داخلی برای رشد و توسعه اقتصادی نیست.
وی ادامه داد: این افراد و کارشکنان باید شناسایی شده و از چرخه مدیریت کشور خارج شوند تا رونق اقتصادی به دوران طلایی خود برسد.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: امیدواریم با حضور سعید محمد و دولت مردمی این مشکلات در کمترین زمان ممکن حل شده و رونق تولید به کشور باز گردد.

الزامات و تجهیزات لازم برای سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد ایجاد شود

نماینده فعالان صنعت نفت و انرژی در قشم نیز گفت: با توجه به گسترش پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی در قشم؛ گمرک، بنادر، استاندارد و سایر ادارات مرتبط باید الزامات و تجهیزات برای ورود، بررسی و خروج مواد نفتی را داشته باشند.
حسن میرزایی با بیان اینکه بسیاری از امور در مرکز استان و تهران انجام می‌شود، افزود: برنامه‌های ستاد قاچاق سوخت کشور الزاماتی دارد و این الزامات باید در همه مناطق رعایت شود و قابل دسترسی باشد.
وی ادامه داد: صدور تولیدات و ورود مواد اولیه و هماهنگی بین ادارات برای این امور زمان بر است و هماهنگی‌های پیش از آن لازم است اجرایی شود.
این فعال انرژی از لزوم حمایت سرمایه‌گذاران و صدور مجوزها در منطقه آزاد سخن گفت و تصریح کرد: کاهش زمان صدور مجوز و پیگیری مربوط به ورود مواد اولیه، تجهیز کارگاه‌ها و صادرات کالا از خواب سرمایه جلوگیری می‌کند.
وی اظهارداشت: مشکل دریافت مالیات ارزش افزوده بر کالا که در زمان ورود کالا به سرزمین اصلی دریافت می‌شود باید برای کالاهای مصرف داخلی به کلی حذف شود.
میرزایی پیشنهاد داد: کارگروهی در منطقه آزاد قشم برای رفع موانع و پیگیری امور سرمایه‌گذاران نفت، گاز و پتروشیمی تشکیل شود. 

توسعه گردشگری وابستگی کشور به صادرات نفت را کاهش می‌دهد

مدیرعامل جامعه هتلداران قشم نیز گفت: گردشگری جایگزین وابستگی کشور به صادرات نفت است و اگر به صورت واقعی بخواهیم اقتصاد مقاومتی را در کشور پیاده کنیم ملزم به توسعه صنعت کردشگری و توریسم هستیم.
عبدالباسط رضوانی افزود: فرهنگ سازی برای ترغیب هموطنان داخلی و جذب توریست خارجی از راه‌های توسعه این صنعت ارزشمند و ارزآور است.
وی ادامه داد: قشم با تنوع تاریخی و طبیعی نگین همیشه سبز خلیج فارس است و بسیاری از کشورهای مطرح در حوزه گردشگردی و جذب توریسم به اندازه نیمی از قشم نیز طبیعت و آثار تاریخی ندارند.

قشم رتبه پنجم در توسعه هتل‌ها و اقامتگاه‌ها را داراست

مدیرعامل جامعه هتلداران قشم نیز گفت: بخش خصوصی با سرمایه گذاری در صنعت هتلینگ تاکنون ۸۰ هتل و هتل آپارتمان را در قشم افتتاح کرده که از نظر تعداد پنجمین شهر کشور به حساب می‌آید.
محمد رضوانی افزود: این صنعت تاکنون با اعتبار۱۰ هزار میلیارد سرمایه گذاری توانسته ۱۰ هزار اشتغال نیز ایجاد کند.
وی تصریح کرد: قشم در شرایط بحرانی تجربه موفقی برای غلبه بر بیماری کرونا را از خود نشان داد و در بحث هتلینگ، هتلداران در کنار بیماران و کادر درمان بود.
مدیرعامل جامعه هتلداران قشم تاکید کرد: استفاده از نظرات بخش خصوصی در تصمیمات، تفویض اختیار در کوتاه مدت و اصلاح بلند مدت، اختصاص یارانه انرژی، برگزاری فستیوال‌ها و برنامه‌های فصلی در قشم، ایجاد اسکله‌های خصوصی، تکمیل جاده فرودگاه و رینگ جنوبی جزیره از سایر پیشنهادات برای رونق گردشگری در جزیره قشم است.

امکانات شهرک صنعتی طولا مناسب نیست

نماینده صنعتگران قشم گفت: شهرک صنعتی طولا امکانات مناسبی ندارد و این امر صنایع حاضر را با مشکل مواجه کرده است.
محمدرضا تاجدار افزود: ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذار صنعتی لازمه رونق اقتصادی است.
وی ادامه داد: در این شهرک، آب، برق، فاضلاب، گاز و اینترنت یا نیست یا با ضعف بسیار مواجه است که می‌طلبد مسوولان به این امور ورود جدی کنند.
نماینده صنایع قشم تصریح کرد: حل مشکلات گمرکی برای ورود کالا به درون کشور و صادرات آن و همچنین حل معضلات مالیاتی لازمه رونق در صنعت است.
وی با بیان اینکه واردات کالا از خارج از کشور راحت‌تر از ورود کالا از مناطق آزاد به سرزمین اصلی است، تاکید کرد: علاوه بر اصلاح قوانین در بلند مدت لازم است راهکارهای کوتاه مدتی برای حل معضلات پیش‌بینی شود تا بازار فعلی از دست تولیدکنندگان داخلی به دست رقبای خارجی نیفتد.

تولید شیلات و آبزی‌پروری لازمه توسعه کشور است

نماینده تولیدکنندگان شیلات و صنایع آبزی‌پروری قشم نیز گفت: سکان مهمترین صنعت کشور پس از صنایع نفت و انرژی در مناطق آزاد در اختیار تولیدکنندگان شیلات و صنایع آبزی‌پروری در کشور است.
علی خردمند افزود: به دلیل کاهش منابع آب شیرین در کشور، تولید آبزیان آب شیرین در حال کم شدن است و این امر وظیفه تولیدات آبزیان در دریا را افزایش می‌دهد.
وی با بیان اینکه صنعت پرورش ماهی و میگو حمایت بیشتری می‌طلبد، ادامه داد: در کشور، استان و جزیره قشم، صنایع آبزی پروری دومین سرمایه‌گذاری‌ها پس از صنایع نفتی به حساب می‌آید.
نماینده صنایع شیلات تصریح کرد: با توجه به نقش تامین امنیت غذایی کشور، این صنعت باید رونق بیشتری گیرد.
وی مشکلات دوگانگی مدیریتی در مناطق آزاد و داخل کشور را یکی از معضلات آبزی‌پروران قشمی اعلام و اظهارداشت: محیط زیست، شیلات، جهاد کشاورزی با مدیریت دوگانه و نبود تفاهم و همچنین نبود آزمایشگاه مجهز صنایع شیلات در دامپزشکی قشم باعث قاچاق میگوی تولید شده در قشم شده است.
خردمند با تاکید بر توسعه پرورش میگوی متراکم و ماهی در قفس افزود: پرورش متراکم مهمترین موضوع است چون توانایی تولید ۲۰ برابری میگو را در کمترین فضای ممکن ایجاد می‌کند.
وی از افتتاح اولین واحد متراکم میگو در ۲۲ بهمن امسال خبرداد و گفت: متولیان و مسوولان برای رونق صنعت شیلات باید آنرا جدی گرفته و به آن اهمیت دهند تا سرمایه‌گذاران از توسعه اشتغال و ارزآوری پایدار در کنار تامین امنیت غذایی کشور دلسرد نشوند.

شرکت‌های دانش‌بنیان قشم دانش را بومی سازی می‌کنند

نماینده شرکت‌های دانش بنیان قشم ضمن تقدیر از فعالیت‌های مرکز رشد گفت: شرکت‌های دانش بنیان در بومی سازی علم با سرعت فراوانی در حال پیشرفت هستند.
محمد شهیدیان فقدان زیر ساخت لازم در منطقه آزاد قشم را یکی از مشکلات این شرکت‌ها عنوان کرد و افزود: به دلیل محدودیت در تامین حامل‌های انرژی، برق و جاده این شرکت‌ها توانایی فعالیت ۱۰۰ درصدی را ندارند.
وی ادامه داد: موضوع دریافت مالیات و صادرات از طریق گمرک و مشکلات آن به سرزمین مادری نیز حل شود.
نماینده شرکت‌های دانش بنیان قشم با بیان اینکه ایجاد هاب منطقه‌ای جز با مراکز رشد و استارت آپ‌ها ممکن نیست افزود: بومی سازی تکنولوژی خارجی و جلوگیری از فرار مغزها توسط این شرکت‌ها ایجاد شده است.

حذف مالیات خواسته بازرگانان قشم است
نماینده جامعه بازرگانان قشم گفت: انعقاد تفاهم‌نامه دبیرخانه مناطق آزاد و اداره مالیات برای رسیدگی و حذف مالیات بر ارزش افزوده و بازگشت به قانون بخشودگی ۲۰ ساله خواسته بازرگانان قشم است.
عبدالله اسلامی افزود: با توجه به تغییر قانون معافیت مالیاتی، در سال‌های ۹۰ تا ۹۳ اظهارنامه بازرگانان به امور مالیاتی تحویل نشده و این امر مشکلات عدیده‌ای برای جامعه بازرگانان ایجاد کرده است.
وی همچنین تقاضای ورود خودروی خارجی به قشم به دلیل فرسودگی و شرایط آب و هوایی، امکان تردد خودرو تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری، تامین بودجه برای ساخت پل خلیج فارس و حل مشکل آب آشامیدنی روستاها را سایر مشکلات قابل طرح خواند.
به گزارش ایرنا فعالان اقتصادی امروز جمعه با مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد کشور نشستی صمیمی داشتند که این جلسه با ارایه مشکلات و پیشنهادات فعالان اقتصادی و بررسی راهکارهای حل مشکلات آنها در مرکز رشد شهر قشم برگزار شد.

برچسب‌ها سعید محمد توسعه اقتصادی سفر استانی هرمزگان قشم پروندهٔ خبری هرمزگان، مقصد چهاردهمین سفر استانی رییس‌جمهور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سعید محمد توسعه اقتصادی سفر استانی سعید محمد توسعه اقتصادی سفر استانی هرمزگان قشم دبیر شورای عالی مناطق آزاد شرکت های دانش بنیان فعالان اقتصادی منطقه آزاد قشم سرمایه گذاران مناطق آزاد سرمایه گذاری مناطق آزاد ارزش افزوده آبزی پروری حذف مالیات رییس جمهور جزیره قشم خلیج فارس ورود کالا سعید محمد شرکت ها قشم نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۶۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد

کیانی منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در آذربایجان شرقی گفت: به منظور رصد، کنترل، پایش و نظارت بر حسن اجرای وظایف و ماموریت‌های محوله و بر اساس شاخص‌های تخصصی، منطقه آزاد ارس رتبه اول مناطق آزاد کشور را با امتیاز ۷۲ را کسب و در منطقه سبز رده‌بندی قرار گرفت.

وی ادامه داد: کسب این رتبه در سرجمع ارزیابی‌های انجام شده در بخش‌های اقتصادی، مدیریت منابع، عمرانی و زیربنایی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری، حقوقی، فناوری اطلاعات و تصویرسازی بوده است.

در این ارزیابی مناطق آزاد تجاری صنعتی ارس با ۷۲ امتیاز، منطقه آزاد تجار صنعتی اروند با ۶۹.۹ امتیاز در رده سبز و به ترتیب رتبه اول و دوم و مناطق آزاد انزلی و کیش در رده سفید و به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از هفت شاخص ارزیابی شده، ارس در شاخص‌های اقتصادی، مدیریت منابع، حقوقی و فناوری اطلاعات مقام اول را کسب کرده و در بخش عمرانی و زیربنایی نیز حایز رتبه دوم بوده که در مجموع تمام شاخص‌ها رتبه اول مناطق آزاد کشور را کسب و لوح تقدیر طی مراسمی توسط سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین حجت الله عبدالملکی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اعطا شد.

وی همچنین گفت: سال گذشته صادرات در منطقه آزاد ارس به ۱۷۲ میلیون دلار افزایش یافت که این مقدار در سال ۱۴۰۱، ۱۴۷ میلیون دلار بوده است.

وی همچنین میزان افزایش صادرات به خارج از کشور از مسیر منطقه آزاد ارس را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: صادرات از طریق منطقه آزاد ارس در سال ۱۴۰۱. ۹۴ میلیون دلار بوده در حالی که در سال گذشته این مقدار با ۴۴ درصد افزایش به ۱۳۵ میلیون دلار رسیده است.

وی یادآور شد: منطقه آزاد ارس در جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز رکوردزنی کرده طوری که سرمایه‌گذاری داخلی بر اساس طرح‌های مصوب کمیسیون اقتصادی در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۸ میلیارد ریال بوده در حالی که این مقدار در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۸۷۱ درصدی (۸.۷ برابری) به ۶۵۸ میلیارد و ۹۷۱ میلیارد ریال جهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری خارجی بر اساس طرح‌های مصوب کمیسیون اقتصادی نیز از ۳۸ میلیون دلار در مدت یاد شده به ۴۹.۳ میلیون دلار افزایش یافته است.

وی همچنین یادآور شد: کشور‌های روسیه، ترکیه، آذربایجان، عراق، ارمنستان، گرجستان، امارات، قزاقستان، افغانستان و پاکستان به ترتیب بیشترین میزان خرید را از محصولات منطقه آزاد داشته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند